PERHIMPUNAN RASMI MINGGU KE 21 (SESSI PETANG)

Perhimpunan rasmi Isnin, 28 Mei 2018 bagi sesi petang dimulakan dengan nyanyian tiga buah lagu iaitu Lagu Negaraku, Lagu Negeri Selangor dan Lagu Sekolah.


Perhimpunan diteruskan dengan bacaan doa dan lafaz Ikrar Rukun Negara dan Ikrar Sekolah yang diketuai oleh wakil pengawas sekolah.

A.   UCAPAN GURU BERTUGAS MIGGUAN

Ketua guru bertugas, Puan Nor Ain mengalu-alukan kedatangan murid ke sekolah serta memperkenalkan guru-guru yang bertugas pada minggu ini. Guru –guru yang bertugas adalah :
1. Pn. Nor Ain
2. En. Sazali
3. Pn. Hamizah
4. Pn. Ummi Nazrah
5. Cik Wahida

Murid disarankan untuk berjumpa dengan guru bertugas jika menghadapi sebarang masalah. Murid - murid diingatkan untuk menjaga kesihatan dan berehat di rumah sekiranya tidak sihat seperti demam, sakit perut dan sebagainya.

Antara pesanan dan teguran yang telah disampai oleh ketua guru bertugas adalah berkaitan tentang Pentaksiran Sumatif 2 yang akan dijalankan dari 31 Mei 2018 (Khamis) hingga 3 Mei 2018 (Rabu). Murid-murid juga diingatkan untuk memakai uniform sekolah sepanjang bulan ramadhan. 


B.   MAJLIS WATIKAH PELANTIKAN AHLI KELAB PENCEGAHAN JENAYAHUcapan diteruskan oleh Puan Mawaddah selaku guru Kelab Pencegahan Jenayah. Beliau menerangkan obejktif penubuhan kelab dan peranan ahli-ahli yang telah dilantik. 

Seterusnya watikah pelantikan diberi oleh Pk Petang iaitu Pn Fauziah. Semua murid yang telah dilantik turut membaca ikrar di hadapan murid-murid yang lain.


C.   UCAPAN PENOLONG KANAN PETANGUcapan dari Pk Petang tentang disiplin murid.


Setelah itu, murid - murid mula disuraikan dan bergerak ke dalam barisan di koridor.

Perhimpunan berakhir pada jam 5.30 petang.
Share:

No comments:

PENGUMUMAN

SELAMAT DATANG * MESYUARAT AGUNG PIBG KALI KE 10 2019 23 FEB 2019

TUTORIAL BALUT BUKU TEKS

TV SKTPP2

Total Pageviews

PAUTAN GURU

 
  
  
 

Search This Blog

Powered by Blogger.

Followers

Blog Archive

Recent Posts