Program Lawatan Kerjaya Adiwira Kidzania

Tarikh Lawatan:11 & 12 Julai 2017
Hari: Selasa & Rabu

Menyokong usaha Jabatan Pelajaran Negeri Selangor dalam Projek Kerjaya Adiwira Kidzania, seramai 120 orang murid Kelab Pembimbing Rakan Sebaya, SK Taman Putra Perdana 2 telah menyertai lawatan kerjaya ke Kidzania Kuala Lumpur diiringi oleh 12 orang guru pengiring. Lawatan ini bertujuan untuk memberi pendedahan kepada murid mengenai alam kerjaya sebenar dan menarik minat mereka terhadap sesuatu pekerjaan. Di samping itu, peluang ini memberi motivasi kepada murid-murid untuk belajar dengan lebih tekun untuk mencapai apa yang dihajati pada masa akan datang.

    Terdapat pelbagai maklumat mengenai jenis kerjaya yang diperolehi sepanjang lawatan tersebut. Pihak Kidzania sendiri telah menyediakan lebih kurang 67 jenis pekerjaan dalam pelbagai bidang dan sektor. Keterujaan murid melaksanakan setiap jenis pekerjaan yang diceburi jelas terpancar dari raut wajah masing-masing melalui gambar-gambar yang sempat dirakamkan oleh guru-guru pengiring. 

Berikut merupakan momen-momen menarik yang sempat dirakamkan di Kidzania.


Antara peserta yang terlibat dalam Lawatan Adiwira Kidzania
Menerima arahan dan melaksanakan tugasan yang diberi mengikut modul yang disediakan

KidZania Kuala Lumpur: kidzania $
Mata wang kidzos yang digunakan untuk segala aktiviti di dalam KidzaniaKeriangan yang jelas terpancar semasa menjalankan pelbagai aktiviti


Share:

No comments:

PENGUMUMAN

SELAMAT DATANG * SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI BUAT WARGA SEKOLAH KEBANGSAAN TAMAN PUTRA PERDANA 2 BAGI TAHUN 2019/1440H *******HARI JALINAN MESRA KALI PERTAMA (TAHUN 4 - TAHUN 6) BAGI TAHUN 2019 PADA 21 JUN 2019 (JUMAAT)

TUTORIAL BALUT BUKU TEKS

TV SKTPP2

Total Pageviews

PAUTAN GURU

 
  
  
 

Search This Blog

Powered by Blogger.

Followers

Blog Archive

Recent Posts