LAPORAN PERHIMPUNAN MINGGU KE-43 (SESI PAGI)

Minggu 43
(20 November 2017 - 24 November 2017)Pada 20hb. November 2017 bersamaan dengan hari Isnin seperti biasa telah dijalankan perhimpunan rasmi SK Taman Putra Perdana 2.  Tepat jam 7.25 pagi, semua murid telah berhimpun di dataran perhimpunan sebagai persediaan sebelum perhimpunan rasmi dimulakan.Tepat jam 7.35 pagi, perhimpunan rasmi Isnin dimulakan dengan nyanyian Lagu Negaraku, Lagu Negeri Selangor, Lagu Sekolah dan Lagu Aku Negaraku.  Majlis diteruskan dengan bacaan doa dan lafaz Ikrar Rukun Negara dan Ikrar Sekolah yang diketuai oleh wakil murid.UCAPAN GURU BERTUGAS MINGGUAN
Agenda seterusnya ialah Ucapan Guru Bertugas Mingguan, iaitu Puan Mahaletchumy.  Beliau telah memaklumkan kepada murid-murid akan guru-guru yang bertugas sepanjang minggu 43 ini, iaitu:

1. Puan Norizan
2. Puan Mazilah
3. Puan Faiza Fitra
4. Puan Mahaletchumy
5. Puan Lee Sau Mei
6. Encik Zawadi
7. Ustaz Rosmadi
8. Encik Suhaidi
9. Encik Fakhrurrazi

Murid-murid dimaklumkan bahawa sekiranya menghadapi masalah, maka boleh berjumpa dengan guru-guru yang telah dinyatakan. 

Ucapan guru bertugas mingguan diteruskan dengan penjelasan tema minggu 43, iaitu Aktiviti Berfaedah Semasa Cuti Sekolah. Beliau menyenaraikan beberapa aktiviti yang bleh dilakukan oleh murid-murid sepanjang cuti sekolah ini.  Antaranya ialah:

1. Bersenam
2. Melancong
3. Menziarahi datuk dan nenek di kampung
4. Menziarahi sanak saudara di perantauan
5. Bersenam
6. Membantu ibu bapa
7. Mengulang kaji pelajaranUCAPAN CIK FELICIA

Teacher Felicia tampil ke hadapan bertujuan untuk menyampaikan satu anugerah kepada seorang murid sekolah.  Anugerah diberikan kepada murid bernama Kaisah yang menerima Anugerah Tunas Puteri 2017.
UCAPAN GURU PENOLONG KANAN PENTADBIRAN

Majlis diteruskan dengan ucapan daripada Puan Zulastri.  Beliau memberikan ucapan dan mandat kepada murid-murid semua untuk menghadapi cuti akhir tahun dengan selamat dan sejahtera.  Mengisi waktu sepanjang cuti persekolahan dengan aktiviti-aktiviti yang berfaedah.  Beliau turut mengingatkan murid bahawa sesi persekolahan Tahun 2018 bermula pada 02hb. Januari 2018 bersamaan dengan hari Selasa.Disediakan oleh,                                                                                                                         20 November 2017

mahaletchumy
(Mahaletchumy)
Guru Bertugas Minggu 43

Share:

No comments:

PENGUMUMAN

SELAMAT DATANG * MESYUARAT AGUNG PIBG KALI KE 10 2019 23 FEB 2019

TUTORIAL BALUT BUKU TEKS

TV SKTPP2

Total Pageviews

PAUTAN GURU

 
  
  
 

Search This Blog

Powered by Blogger.

Followers

Blog Archive

Recent Posts