Sambutan Hari Kanak-Kanak

Sambutan Hari Kanak-Kanak Peringkat Sekolah

Tarikh: 9 November 2017
Hari: Khamis

Imej yang berkaitan

Sambutan Hari Kanak-Kanak merupakan program wajib yang dilaksanakan oleh pihak sekolah pada setiap tahun. Program ini bermatlamat sebagai satu acara penghormatan dan pengiktirafan pihak sekolah dan masyarakat kepada generasi kanak-kanak. Penghormatan dan pengiktirafan yang diberikan ini dengan harapan dapat memberi perangsang kepada kanak-kanak lain amnya.

Selain itu, objektif program ini juga adalah untuk memilih tokoh kanak-kanak peringkat sekolah sebagai satu perangsang untuk meningkatkan kecemerlangan dalam semua aspek. Menanam dan menyuburkan kesedaran murid-murid tentang hak-hak mereka, serta memberikan kegembiraan kepada kanak-kanak yang bakal mewarisi dunia kelak.

Sambutan pada hari ini berjalan dengan penuh kegembiraan dan suasana yang meriah dengan persembahan dari murid-murid dan pertandingan Talentime. Pelbagai aktiviti lain diadakan untuk memeriahkan sambutan. Sedikit jamuan ringan juga disediakan kepada semua kanak-kanak yang diraikan pada hari ini.

Momen-momen menarik yang sempat dirakamkan pada pagi ini

Tokoh Kanak-Kanak 2017

Adik Muhamad Haziq Aiman bin Muhamad Azani yang merupakan Tokoh Kanak-Kanak lelaki 

Adik Putri Aisyah Sofea bin Idris merupaka Tokoh Kanak-Kanak perempuan


Aktiviti selingan kepada murid-murid untuk mewujudkan suasana kegembiraan

Antara pemenang-pemenang dalam pelbagai acara yang dipertandingkan
Dalam waktu yang sama, sambutan hari kanak-kanak untuk  murid-murid sesi petang juga akan diadakan pada petang ini. Gambar-gambar menarik akan di paparkan selepas kejadian kelak.
Share:

No comments:

PENGUMUMAN

SELAMAT DATANG * SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI BUAT WARGA SEKOLAH KEBANGSAAN TAMAN PUTRA PERDANA 2 BAGI TAHUN 2019/1440H *******HARI JALINAN MESRA KALI PERTAMA (TAHUN 4 - TAHUN 6) BAGI TAHUN 2019 PADA 21 JUN 2019 (JUMAAT)

TUTORIAL BALUT BUKU TEKS

TV SKTPP2

Total Pageviews

PAUTAN GURU

 
  
  
 

Search This Blog

Powered by Blogger.

Followers

Blog Archive

Recent Posts