Perhimpunan Rasmi Minggu ke 7 sesi petang


Perhimpunan rasmi Isnin, 12 Februari 2018 bagi sesi petang dimulakan dengan ucapan alu-aluan oleh pengerusi majlis dan nyanyian empat buah lagu iaitu Lagu Negaraku, Lagu Negeri Selangor, Lagu Sekolah dan Lagu Aku Negaraku. 
                                      
Perhimpunan diteruskan dengan bacaan doa dan lafaz Ikrar Rukun Negara dan Ikrar Sekolah yang diketuai oleh wakil pengawas sekolah.

A.   UCAPAN GURU BERTUGAS MIGGUAN

Ketua guru bertugas, En Mohd Sazali bin Abd Rani mengalu-alukan kedatangan murid ke sekolah serta memperkenalkan guru-guru yang bertugas pada minggu ini. Guru –guru yang bertugas adalah :

1.       EN MOHD SAZALI BIN ABD RANI

2.       PN NOR AIN BINTI MD. ANUAR
3.       PN UMMI NAZRAH BINTI IBRAHIM
4.       CIK NUR FASIHAH BINTI ZULKIFELI
5.       PN. HAMIZAH BINTI HAMID

6.       CIKGU WAHIDA


Murid disarankan untuk berjumpa dengan guru bertugas jika menghadapi sebarang masalah.


Antara pesanan dan teguran yang telah disampai oleh ketua guru bertugas adalah:
a) Murid yang tidak sihat tidak perlu datang ke sekolah.

Murid - murid diingatkan untuk menjaga kesihatan dan berehat di rumah sekiranya tidak sihat seperti demam, sakit perut dan sebagainya. Ini kerana kemudahan katil untuk murid sakit adalah terhad dan dikhuatiri murid - murid yang sakit tidak selesa sementara menunggu waktu persekoahan berakhir.

b) Ponteng Kelas ketika PdPc
Murid-murid diberi peringatan supaya tidak lagi ponteng kelas ketika PdPc dan pihak sekolah akan mengambil tindakan sewajarnya jika ada murid-murid yang terlibat dengan gejala ponteng kelas ini.

B.   UCAPAN GURU DISIPLIN

Seterusnya, En. Mohd. Kamarulizam bin Ngah selaku guru disiplin memberi sedikit taklimat disiplin kepada murid. Antara isi - isi penting yang disampaikan adalah:

 a) Murid - murid diwajibkan memakai pas keluar kelas jika berada di luar kelas.

b) Murid - murid mesti berkumpul di dewan terbuka sewaktu loceng rehat pertama

c) Murid - murid tidak dibenarkan mengaji atau membaca iqra selepas solat kerana murid-murid mesti berada di dalam kelas sewaktu PdPc.


d) Murid-murid diingatkan supaya tidak terlibat dengan amalan buli seperti meminta duit murid lain, mengugut kawan-kawan lain supaya melakukan perkara-perkara yang menyalahi peraturan sekolah. Tindakan tegas akan diambil oleh pihak sekolah. Murid-murid yang menjadi mangsa buli hendaklah segera melaporkan kepada guru kelas atau guru bertugas.Setelah itu, murid - murid mula disuraikan dan bergerak ke dalam barisan di koridor.
Perhimpunan berakhir pada jam 6.40 petang.

Share:

No comments:

PENGUMUMAN

SELAMAT DATANG * MESYUARAT AGUNG PIBG KALI KE 10 2019 23 FEB 2019

TUTORIAL BALUT BUKU TEKS

TV SKTPP2

Total Pageviews

PAUTAN GURU

 
  
  
 

Search This Blog

Powered by Blogger.

Followers

Blog Archive

Recent Posts